На Закарпатті цьогоріч відкриють шість ЦНАПів

На Закарпатті цьогоріч відкриють шість ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
Цьогоріч на Закарпатті очікується відкриття шести ЦНАПів. Йдеться про міста Хуст, Рахів, Чоп, Перечин, селища Дубове та Вільхівці.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив Павло Рябоконь, радник Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

“Два з шести запланованих на Закарпатті ЦНАПів запрацюють ще до липня місяця. Йдеться про ЦНАПи у місті Хуст та Вільховецькій ОТГ. Це ті громади, які минулого року перемогли у першому раунді фази впровадження Програми “U-LEAD з Європою” в напрямку покращення якості надання адмінпослуг населенню”, - сказав Рябоконь.

Зі слів радника ЦРМС, у Хусті на момент подання заявки вже було приміщення. ЦНАП має бути на першому поверсі, а на другому — сервісний центр, де жителі міста зможуть отримувати ID-картки та біометричні паспорти для виїзду за кордон.

“У Вільховецькій ОТГ ЦНАП буде запущений також влітку, вони віддали для цього частину приміщення клубу у Вільхівцях. Пр буде двоповерхове, навіть з бек-офісом для працівників сільради, також у них буде можливість видавати ID-паспорти для жителів”, - сказав Рябоконь.

Також у цьому році на Закарпатті очікують відкриття ще 4-х ЦНАПів, переможців другого раунду фази впровадження Програми “U-LEAD з Європою”. Йдеться про міста Чоп, Рахів, Перечин і смт Дубове.

Вони мають завдання до 30 червня завершити ремонтно-будівельні роботи і матимуть змогу отримати техніку, меблі та програмне забезпечення. У Перечині, за попередньою інформацією, планують відкривати ЦНАП уже в травні на День міста.

Читайте також: Програма "U-LEAD з Європою” залучить до співпраці 600 регіональних журналістів

З інформації Рябоконя, середня вартість ЦНАПу визначається за вартістю робочого місця. Це від 50 до 70 тис. грн. Найменший ЦНАП може бути на шість робочих місць.

Наразі ЦНАПи є у всіх райцентрах Закарпаття, щоправда, не усі вони відповідають вимогам надання послуг і створюють для відвідувачів деякі незручності.

Зараз триває третій раунд фази впровадження Програми “U-LEAD з Європою” в напрямку покращення якості надання адмінпослуг населенню. Він завершується 31 січня, на цьому етапі від Закарпаття подалися Великий Березний, Полянська ОТГ, села Велика Добронь та Вишково. Також заявку подало Мукачево як центр Мукачівської ОТГ.

Програма “U-LEAD з Європою” в напрямку покращення якості надання адмінпослуг населенню стартувала у 2016 році, Закарпаття долучилося у 2017 — в той рік перший ЦНАП був відкритий у Тячівській ОТГ.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-