На Рівненщині відкрили сільську амбулаторію

На Рівненщині відкрили сільську амбулаторію

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко привітав Рівненщину із будівництвом першої в краї нової сільської амбулаторії, зведеної у рамках програми «Допомога поруч».

Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Перший пішов! Цьогоріч саме Рівненська область першою ввела в експлуатацію сільську амбулаторію у селі Забороль.

Її, як і 10 попередніх, збудовано в межах реалізації реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України. 517 нових амбулаторій - таким буде перший крок. Глобальна мета - сільська мережа амбулаторій, що налічуватиме 4223 надсучасні амбулаторії. Також Комісією Мінрегіону погоджено пропозиції щодо закупівлі 497 службових автівок для медиків, які працюватимуть у нових об’єктах», - написав Геннадій Зубко.

Він додав, що регіонам слід швидше оформлювати земельні ділянки і необхідну документацію — укладання договорів з генпроектувальниками, отримання висновків експертизи, оголошення тендерів та визначення генпідрядників.

Як повідомляло агентство, на Рівненщині в рамках програми «Допомога поруч» заплановано будівництво 34 нових амбулаторії. На це з державного бюджету виділено 232 млн. грн.

Читайте також: На Вінниччині запустили ще одну сонячну електростанцію

У кожному із таких закладів буде можливість використовувати послуги телемедицини, діятиме сучасне обладнання, матимуть вони і новий медичний автомобіль.

Окрім кабінету лікаря, тут діятиме процедурна, фізкабінет, кімната для зберігання медикаментів, інструментів, перев’язувальних матеріалів та вакцини.

За кількістю нових лабораторій, збудованих та реконструйованих згідно з рекомендаціями Мінрегіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Рівненщина – лідер в Україні.

Фото: facebook.com/zubko.gennadiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-