У вінницьких школах і дитсадках почали вакцинувати дітей від кору

У вінницьких школах і дитсадках почали вакцинувати дітей від кору

Укрінформ
У Вінниці дітей розпочали вакцинувати від кору в дитсадках і школах – за заявами батьків.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«У зв’язку із ситуацію зі спалахами захворюваності на кір по всій Україні, в тому числі у Вінницькій області, у Вінниці було прийнято рішення проводити вакцинацію дітей у школах та садочках за заявами батьків. Зазвичай це роблять у ЦПМСД, але для зручності та оперативності мобільна медична бригада приїздить до навчальних закладів», - йдеться у повідомленні.

Вакцинація дітей проводиться лише за письмової згоди батьків. Щеплять їх бельгійською та американською вакциною, яка захищає одразу від трьох інфекцій, - від кору, паротиту та краснухи (КПК).

До таких заходів міська рада вдається через значну кількість випадків порушення графіка ревакцинації дітей та значної кількості випадків захворювань на кір. Наразі така процедура вже проведена у восьми загальноосвітніх школах міста.

Читайте також: Мешканці Львівщини масово вакцинуються від кору

Як повідомляло агентство, згідно з даними ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України, з початку поточного року в області зареєстровано 1120 випадків кору, в тому числі у Вінниці - 345 осіб. Серед захворілих нараховується 647 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-