В Енергодарі заборонили ходити до школи дітям, не щепленим від кору

В Енергодарі заборонили ходити до школи дітям, не щепленим від кору

Укрінформ
Управління освіти Енергодарської міської ради підписало Наказ про обмеження доступу до навчання учнів, яким не проведено вакцинацію проти кору згідно з календарем профілактичних щеплень.

Про це повідомляє прес-служба Енергодарської міської ради.

“Відповідно до Наказу управління освіти Енергодарської міської ради, за результатами робочої наради з питання запобігання поширенню спалаху кору в Енергодарі, керівникам навчальних закладів міста Енергодара з 28 січня 2019 року доручено не дозволяти відвідування закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти дітям, яким не проведено вакцинацію проти кору згідно з календарем профілактичних щеплень”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що батьків, чиї діти не вакциновані, мають ознайомити з наказом під підпис до 1 лютого 2019 року. Також їх буде попереджено про відповідальність за ухилення від виконання батьківських обов’язків, в тому числі відмови від забезпечення дитини обов’язковою середньою освітою.

Читайте також: Мешканці Львівщини масово вакцинуються від кору

Керівникам закладів загальної середньої освіти доручено забезпечити право учнів на освіту шляхом запровадження альтернативних форм навчального процесу.

Як раніше повідомлялось, в Енергодарі на кір захворіли 6 дітей, вони не були щеплені через релігійні погляди батьків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-