Одеський суд випустив з-під варти підозрюваного в організації нападу на громадську активістку

Одеський суд випустив з-під варти підозрюваного в організації нападу на громадську активістку

Укрінформ
Київський райсуд Одеси звільнив 28 січня з-під варти підсудного Віталія Палютіна, заарештованого торік за підозрою в організації нападу на громадського діяча і позаштатного кореспондента ТРК "Круг" Аліну Радченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання адвоката Ростомова про зміну запобіжного заходу підсудному Палютіну - із тримання під вартою на домашній арешт строком до 19 березня. Підсудному належить перебувати за місцем реєстрації в селі Усатове Біляївського району з 21 години вечора до 6 години ранку", - озвучив ухвалу слідчий суддя Вадим Іванчук.

Суддя Іванчук мотивував ухвалу тим, що прокурор не зміг належним чином обгрунтувати необхідність тримання Палютіна під вартою, а слідчий Київського відділу поліції Одеси, що розслідує кримінальне провадження, взагалі не з‘явився на засідання суду.

У свою чергу, потерпіла Радченко оприлюднила заяву, що після "ухвали слідчого судді Іванчука, який випустив організатора нападу з СІЗО, доведеться звернутись до поліції щодо надання мені державної охорони".

Читайте також: Суд у справі Вишинського перенесли через неявку адвокатів

Як повідомлялося, 48-річного уродженця Російської Федерації Віталія Палютіна підозрюють в організації злочинного нападу на Аліну Радченко 1 вересня 2017 року в самому центрі Одеси. Невідомий чоловік підбіг до Радченко ззаду і завдав сильного удару кулаком в обличчя, після чого потерпіла втратила свідомість. Співробітник поліції у цивільному, який випадково став свідком злочину, спробував схопити нападника, але тому вдалося втекти.

Ймовірних учасників злочинного нападу на Радченко та організатора групи у складі чотирьох осіб вдалось затримати аж через рік, рівно за тиждень до "одеського" виїзного засідання парламентської комісії щодо щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк і низки нападів на громадських активістів. Щоправда, один зі співучасників нападу Корчагін (ймовірний посередник між організатором і виконавцями злочину) вже мертвий.

Варто зазначити, що учасникам нападу інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 346 (насильство щодо державного чи громадського діяча) і ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Місяць тому колегія Апеляційного суду Одеської області під головуванням Олександра Потаніна розглянула і відхилила апеляційну скаргу про зміну запобіжного заходу підсудному Палютіну, заарештованому за підозрою в організації нападу на громадського діяча і позаштатного кореспондента ТРК "Круг" Радченко.

Заслухавши позиції сторін захисту й обвинувачення, колегія суддів вирішила залишити в силі ухвалу суду першої інстанції стосовно підсудного Палютіна - про обрання йому запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-