На Чернігівщині ще дві парафії переходять до помісної церкви

На Чернігівщині ще дві парафії переходять до помісної церкви

Укрінформ
Громада села Ковпита Чернігівського району ухвала рішення про перехід парафії місцевого Свято-Покровського храму з Московського патріархату до єдиної помісної православної церкви України (ПЦУ).

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний спеціаліст відділу релігій департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Нагорний.

"Загальні збори мешканців і одночасно релігійної громади відбулися в селі Ковпита 26 січня. У протоколі, який ми отримали, вказано, що за перехід місцевого храму проголосувало 105 чоловік - 65 жителів Ковпит із 75 присутніх. Ще 40 підписів передали мешканці сусіднього села Жидиничі, які теж ходять у цю церкву. Лише 7 чоловік на зборах проголосували проти", - поінформував співрозмовник.

За словами Нагорного, ковпитський Свято-Покровський храм розташований у пристосованому приміщенні колишнього ФАПу. Службу там тимчасово правитиме священик чернігівської Катерининської церкви Євген Орда.

Також стало відомо про приєднання до ПЦУ парафії селища Десна (Деснянська ОТГ) у Козелецькому районі Чернігівщини. Там священик перейшов разом зі своєю паствою.

Читайте також: На Одещині ще одна громада перейшла до Помісної церкви

Як повідомлялося, на Чернігівщині перше рішення про перехід до ПЦУ було прийняте 15 січня на сході села Оленівка Борзнянського району. На черзі, зазначають у відділі релігій - перехід ще кількох громад області, які все вже вирішили, та офіційно ще не підтвердили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-