У Міськсумиліфт забрали ліцензію після загибелі немовляти у ліфті

У Міськсумиліфт забрали ліцензію після загибелі немовляти у ліфті

Укрінформ
У Сумах після загибелі немовляти у ліфті управління Держпраці у Сумській області анулювало ТОВ «Міськсумиліфт» дозвіл на доступ до підйомників.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі управління.

«У зв’язку із смертельним випадком Управлінням держпраці у Сумській області проведено позапланові перевірки підприємств, відповідальних за експлуатацію та технічне обслуговування ліфту. Через встановлені у ході них понад півсотні порушень з охорони праці ТОВ «Міськсумиліфт» направлено лист-повідомлення про анулювання дозволу на експлуатацію перебуваючих у підпорядкуванні підприємства підйомників», - зазначили у прес-службі.

Таким чином, підприємству забороняється монтаж, налагодження, ремонт, технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: ліфтів (пасажирських, вантажопасажирських, лікарняних, вантажних та малих ліфтів вантажопідіймальністю до 5000 кг із швидкістю до 2 м/с), верхолазні роботи, що виконуються на висоті 5 метрів і більше над поверхнею ґрунту, з перекриття або робочого настилу, зварювальні роботи.

У своїй діяльності підприємство допустило порушення ще починаючи з проведення навчання працівників з питань охорони праці. Утім, саме ці працівники є відповідальними за створення безпечних умов при експлуатації ліфтів.

Наразі протягом 10 днів ТОВ «Міськсумиліфт» має повернути управлінню Держпраці у Сумській області дозвіл на експлуатацію підйомників, а також припинити надання послуг із технічного обслуговування ліфтів іншим суб’єктами господарювання.

Читайте також: Міськрада Сум розбирається, хто винен у смерті немовляти через несправний ліфт

Як повідомлялося, 2 січня 2019 року у Сумах через самовільний рух ліфту з відкритими дверима загинуло немовля, рідні не встигли врятувати дитину з візочка, коли ліфт раптово почав рухатись.

Досудове слідство за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 2,5-місячного немовляти, наразі триває.

Двом особам, злочинні дії чи бездіяльність яких призвели до таких трагічних наслідків, вже повідомлено про підозру. Це керівник ТОВ «Міськсумиліфт» та майстер-електромонтер вказаного товариства. Водночас встановлюються інші особи, через неналежне виконання обов’язків яких загинуло немовля та щодня наражаються на небезпеку жителі Сум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-