Загибель малюка у Харкові: поліція оголосила про підозру ювенальному інспектору

Загибель малюка у Харкові: поліція оголосила про підозру ювенальному інспектору

Укрінформ
Прокуратура області повідомила про підозру в службовій недбалості, що спричинила загибель дитини (ч. 2 ст. 367 КК України), старшому інспектору ювенальної превенції райвідділу поліції міста Харкова.

Про це розповів під час брифінгу за підсумками роботи правоохоронної системи регіону у 2018 році прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перевірку за повідомленням щодо можливих фактів застосування фізичної сили до малолітньої дитини з боку батьків, яке надійшло до Новобаварського райвідділу 12 вересня 2017 року, мала провести підозрювана. Однак, на думку слідчих, вона проігнорувала свої робочі обов’язки та не вжила жодних заходів. Зокрема, не провела перевірку щодо фактів насильства в родині та необхідності вилучення дитини з сім’ї, превентивних заходів з батьками тощо. Окрім того, відомості про злочин не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зазначив прокурор.

За його словами, підозрювана розглянула повідомлення лише за 2 тижні після його надходження. Це вже було після смерті 3-річного хлопчика від катувань і систематичних побоїв.

"Як з’ясувало слідство, загиблого малюка та його старшого брата бив батько. При цьому все відбувалося в присутності матері, однак вона навіть не намагалася зупинити знущання. Після чергового побиття у серпні 2017 року у 3-річного хлопчика була переламана нога. А за кілька днів батько зламав сину ще й ребра. Дитина перестала ходити. Та замість того, щоб відвезти малюка до лікарні, батько продовжував катувати дитину. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й тяжка черепно-мозкова травма. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. Потім впала в кому. Навіть після цього батьки не зверталися до лікарів. Швидку медичну допомогу викликала знайома матері, яка прийшла в гості. Однак врятувати хлопчика не вдалося: у вересні 2017 року він помер у лікарні, куди його привезли з виснаженням і травмами", - додав прокурор.

Він розповів, що, відповідно до висновків експертів, смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року.

"За несумлінне ставлення до службових обов’язків, що призвели до трагедії, ювенальному інспектору загрожує до 5 років позбавлення волі", - сказав прокурор.

Читайте також: Харківське подружжя, яке закатувало трирічного сина, засудили до 10 і 8 років в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2018 року Жовтневий районний суд Харкова засудив батька-нелюда до 10 років позбавлення волі, матері призначили покарання у вигляді 8 років за ґратами. Окрім того, до кримінальної відповідальності притягнуто директора районної служби у справах дітей.

Наразі триває судовий розгляд кримінального провадження стосовно директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді і спорту за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-