Національні меншини Херсонщини і Миколаївщини вирішили співпрацювати

Національні меншини Херсонщини і Миколаївщини вирішили співпрацювати

Укрінформ
Ради національних меншин Херсонської та Миколаївської областей підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомила у четвер прес-служба Херсонської ОДА.

"23 січня, з нагоди відзначення Дня Соборності України, до Миколаївської області завітали представники обласної ради з питань національностей та корінних народів при Херсонській облдержадміністрації аби зустрітися з колегами та обговорити досягнуте, поділитися досвідом і планами на майбутнє. Делегацію з Херсонщини очолив перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій. Після активного та плідного спілкування було підписано Меморандум спільного засідання ради представників громадських організацій національних меншин області при голові Миколаївської облдержадміністрації та обласної ради з питань національностей та корінних народів при Херсонській облдержадміністрації про співпрацю", - повідомила прес-служба.

Читайте також: Раду просять ухвалити законопроект про виборчі права переселенців

Під час цієї зустрічі заступник голови Херсонської облдержадміністрації Бутрій у своєму виступі підкреслив, що такі спільні заходи є дуже важливими сьогодні для розвитку двох регіонів. Херсонська та Миколаївська області багатонаціональні, на Херсонщині, зокрема, зареєстровано 45 громадських організацій національних меншин.

"Ми можемо спілкуватися на різних мовах, але мовою єднання сьогодні є українська. Нас об'єднує те, що ми є громадянами України", - наголосив Бутрій.

Він також повідомив, що обласна рада з питань національностей та корінних народів при ОДА, яка була створена у жовтні 2017 року, займається вирішенням багатьох актуальних для представників різних національностей питань в галузі економіки, євроінтеграції, інвестування.

Читайте також: На Херсонщині захворюваність на кір за рік зросла у 277 разів

У свою чергу заступник голови Миколаївській ОДА Олександр Кушнір заявив, що такі зустрічі, на його переконання, мають проводитися постійно.

"Вам, як громадським організаціям, бажаю співпрацювати, розвивати свою культуру та традиції, а ми, як представники місцевої влади, будемо вашими партнерами і помічниками у вирішенні нагальних питань", - сказав Кушнір.

Як нагадали в Херсонській ОДА, на території області наразі проживають представники 115 різних національностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-