Зубко розказав про розвиток ОСББ в Україні

Зубко розказав про розвиток ОСББ в Україні

Фото
Укрінформ
За 4 роки кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в Україні зросла у 2,5 раза - до 33 тисяч.

Про це на прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін» заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Зубко уточнив, що на початок 2015 року в Україні було майже 14 тис. ОСББ, а на початок 2019 року їхня кількість зросла до 33 тис.

Прес-конференція "Реформи NON-STOP. Масштаб змін" у Києві / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

«З прийняттям закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», ми позбавили мешканців диктату ЖЕКів та дали можливість самостійно вирішувати долю власного будинку, мати спільну власність, ефективно нею управляти. І це спрацювало, сьогодні вже 33 тис. ОСББ. Лідерами у цьому процесі є Дніпропетровська, Львівська, Донецька, Одеська та Запорізька області», — заявив віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: На програми енергоефективних заходів цьогоріч вже виділили понад 100 мільйонів

За словами Зубка, окрім скасування монополії ЖЕКів, було впорядковано і відносини щодо управління багатоквартирними будинками, а також між споживачами та виконавцями комунальних послуг. А впровадженням закону про комерційний облік теплової енергії людям було надано можливість не просто обліковувати енергоспоживання, а й управляти ним шляхом встановлення будинкових лічильників. Щодо старих будинків, монополістів було зобов’язано брати лічильники на абонентський облік.

Зубко уточнив, що наразі лічильниками оснащено 77,5% житлових багатоквартирних будинків і 77,7% нежитлових будівель. У 2014 році цей показник був 37%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-