Теракт біля харківського Палацу спорту: обвинуваченому відмовили у відводі прокурора

Теракт біля харківського Палацу спорту: обвинуваченому відмовили у відводі прокурора

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року розглянув клопотання обвинуваченого Віктора Тетюцького про відвід прокурора і відмовив йому.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Обвинувачений Віктор Тетюцький просив суд про відвід прокурора, який, як він вважає, відсторонився від справи. А саме, при візуальному огляді речових доказів з місця події, включаючи речі потерпілих і грунт, а також речові докази, вилучені під час обшуку у всіх трьох обвинувачених - ноутбуки, телефони - прокурор ніяк не пояснював значення цих речових доказів, посилаючись на те, що скаже про це під час дебатів, позбавляючи захист можливості висунути суду свої аргументи", - зазначив адвокат.

За його словами, у відведенні прокурора відмовлено.

"Суд також відмовив обвинуваченому Володимиру Дворнікову, який оголосив сухе голодування більше ніж місяць тому на захист своїх прав в СІЗО, у проханні перенести засідання у зв'язку з поганим самопочуттям. Дворніков поскаржився, що ухвала суду щодо його медобстеження за межами СІЗО залишилася невиконаною і що в СІЗО на нього чинять тиск, змушуючи зізнатися в тому, чого він не робив", - додав адвокат.

Наступне засідання суду відбудеться 30 січня об 11:30. На суді, який триває 4 роки, продовжиться огляд речових доказів. Захист готовий подати свої клопотання, і якщо йому буде відмовлено, почнеться підготовка до дебатів, після чого треба очікувати вироку.

Читайте також: Теракт біля харківського Палацу спорту: до обвинуваченого у суд викликали “швидку”

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові унаслідок вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранення отримали 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримані харків'яни Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-