Українець захворів на малярію після поїздки до Філіппін

Українець захворів на малярію після поїздки до Філіппін

Укрінформ
Другий випадок захворювання на малярію зафіксовано у Львові від початку року. Перший хворий помер.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

“Від початку 2019 року у м. Львові зареєстровано 2 випадки захворювання малярією. У першому випадку чоловік прибув з відрядження до Республіки Конго і в нього розвинулась блискавична форма малярії. Хворий був госпіталізований до обласної інфекційної лікарні, проте врятувати йому життя лікарям не вдалось. Другий інфікований перебував на Філіппінах на відпочинку. Його стан середньої важкості”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Прикарпатті госпіталізували чоловіка з тропічною малярією

Як роз'яснюють у Держпродспоживслужбі, симптоми малярії проявляються, як правило, на 10-15 день після укусу інфікованого комара. Перші прояви захворювання – головний біль, слабкість, лихоманка, рясне потовиділення. Проте вони можуть бути незначними, що ускладнює діагностику малярії. Ранні ознаки малярії подібні до перших симптомів інших захворювань. Вакцини від малярії немає, проте захворювання піддається неспецифічній профілактиці та лікуванню. Комплекс лікувальних заходів слід розпочати протягом перших 24 годин після виникнення симптомів, щоб не допустити розвитку важкого перебігу захворювання, який може закінчитися летально.

Коли планується поїздка в країну, де існує висока ймовірність захворіти малярією, необхідно придбати лікарські засоби проти малярії.

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня у Львівській обласній інфекційній лікарні помер 43-річний місцевий бізнесмен, у якого перед новим роком діагностували тропічну малярію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-