Нафта дешевшає на тлі занепокоєння про зростання світової економіки

Нафта дешевшає на тлі занепокоєння про зростання світової економіки

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у вівторок, оскільки ознаки уповільнення глобальної економіки спровокували занепокоєння про подальший попит на паливо.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Березневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,53 (0,84%) - до $62,21 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на березень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $0,37 (0,68%) - до $53,67 за барель. Напередодні торги WTI не проводилися у зв'язку зі святкуванням у США Дня Мартіна Лютера Кінга.

Китай у понеділок повідомив про уповільнення зростання ВВП минулого року до 6,6%, мінімуму за майже три десятиліття. У четвертому кварталі зростання економіки сповільнилося до 6,4%, мінімального значення за останнє десятиліття.

"Побоювання з приводу надмірної пропозиції зменшилися завдяки скороченню видобутку ОПЕК+, - говорить старший аналітик Sumitomo Corporation Global Research Co. Кен Кобаясі. - Тепер питання викликає попит. Всі намагаються зрозуміти, наскільки впаде попит у Китаї і в світі в цілому".

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,30 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,80 долара за барель, що на 6 центів вище за рівень закриття торгів ($62,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-