У Саудівській Аравії першим жінкам-гідам видадуть ліцензії

У Саудівській Аравії першим жінкам-гідам видадуть ліцензії

Укрінформ
Саудівська Комісія з туризму та національної спадщини розпочала здійснювати практичні кроки щодо оформлення ліцензій на туристичну діяльність для жінок.

Заявки подали 150 майбутніх гідів, які вже пройшли відповідні тренінги, повідомляє Saudi Gazette

Для того, щоб стати туристичним гідом, заявник має бути не молодшим за 23 роки, фізично здоровим. Йому потрібно пройти відповідні кваліфікаційні тести, закінчити курси з надання першої медичної допомоги.

Професор менеджменту в галузі туризму Університету короля Сауда в Ер-Ріяді Емад Манші підкреслив, що саудівські жінки мають достатній рівень освіти та підготовки для роботи туристичними гідами. Крім того, додав професор, міжнародний досвід свідчить, що жінки становлять значну частину гідів і чудово справляються з обов'язками організації турів і прийому гостей. Вони, як правило, є ретельними й зосереджуються на деталях.

Читайте також: Саудівська Аравія розширює права жінок до рівня чоловіків

Як розповіла Абер Абу Солайман, яка працює в туристичній галузі з 2011 року, за час своєї роботи вона постійно стикалася з низкою проблем щодо ставлення до неї чоловіків-гідів. Жінка вільно володіє англійською, французькою, іспанською, італійською та арабською мовами. Впевнена, коли отримає ліценцію, працювати їй стане набагато легше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-