Уже 9 осіб померли від грипу на Чернігівщині

Уже 9 осіб померли від грипу на Чернігівщині

Укрінформ
У Чернігівській області від грипу на сьогодні померло вже дев'ять людей.

Про це повідомив Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

"З початку епідсезону зареєстровано 9 летальних випадків від грипу (Бахмацький, Борзнянський, Городнянський, Менський райони та м. Чернігів)", - ідеться у зведенні.

Зазначається, що за третій тиждень 2019 року в області захворіло понад 9 тис. людей, з яких 4,3 тис. - діти. Госпіталізовано 411 осіб, у тому числі, 224 дитини (54,5%). Рівень захворюваності - нижче епідпорогу на 4,1%, в обласному центрі - на 5,4%. Перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у 8 районах, містах Ніжин та Прилуки.

З початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР було досліджено 80 зразків біологічного матеріалу. З них майже 70% показали домінування вірусів грипу типу А(Н1N1).

Читайте також: На Сумщині грип перевалив за епідпоріг

За інформацією прес-служби Чернігівської міської лікарні №2, терапевтичне відділення закладу зараз переповнене хворими на ГРВІ та пневмонію. За наявності в ньому 50 ліжок, нині тут лікується 92 пацієнти. У 62-х із них - пневмонія. Хворі на грип та ГРВІ є також в урологічному та інфекційному відділеннях лікарні.

Як повідомлялося раніше, у зв'язку з високим рівнем захворюваності на грип та ГРВІ майже 100 шкіл Чернігова та області тимчасово призупинили навчальний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-