У Харкові пам'ять

У Харкові пам'ять "кіборгів" вшанували класичною музикою

Фото
Укрінформ
Зведений духовий оркестр Харківського національного університету ПС ім. Кожедуба та Національної академії Нацгвардії заграли у залі міжнародного аеропорту "Харків" класичну музику в пам'ять загиблих "кіборгів"

Про це кореспондентові Укрінформу розповів прес-офіцер Національної академії Нацгвардії України Олексій Лебедь.

"Близько 50 оркестрантів зведеного оркестру Харківського національного університету повітряних сил України ім. Кожедуба та Національної академії Нацгвардії України зіграли у залі терміналу шість класичних музикальних творів. Серед них - твори Бетховена, Миколи Лисенка, а також духовні твори Дмитра Бортнянського", - зазначив прес-офіцер.

У Харківському аеропорту військовий оркестр виконав твори на честь річниці загиблих захисників Донецького аеропорту / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

За його словами, пасажири нагородили музикантів оплесками, вигукуючи "Слава Україні! Героям слава!".

Читайте також: У Львівському аеропорту три військові оркестри дали концерт у пам'ять "кіборгів"

Лебедь додав, що рік тому у цьому ж аеропорт відбувся музичний флешмоб за участю саме цих оркестрів, які також виконали музику в пам'ять про "кіборгів", загиблих у Донецькому аеропорту.

Як повідомляв Укрінформ, героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-