Ще одна громада УПЦ МП перейшла до помісної церкви попри спротив священиків

Ще одна громада УПЦ МП перейшла до помісної церкви попри спротив священиків

Укрінформ
Громада села Горошівці Заставнівського району, що на Буковині, попри супротив священиків Московського патріархату, ухвалила рішення про перехід церковної громади до Православної церкви України.

Про це повідомляє місцеве видання "Заставна сьогодні".

"Дискусії, суперечки, переконання від духовенства Московського патріархату та деяких жителів села, у тому, що Православна церква України є невизнаною та неканонічною, ніяким чином не вплинули на рішення громади. Врешті-решт 239 учасників зборів проголосували за ПЦУ, 40 – проти", – йдеться у публікації.

Читайте також: На Вінниччині до ПЦУ перейшли ще дві громади

Як повідомило видання, активісти села планували організувати збори в місцевій школі 20 січня 2019 року о 12 годині, проте тамтешній (уже колишній) священик храму Успіння Пресвятої Богородиці УПЦ (Московського патріархату) отець Федір ініціював проведення такого зібрання в церкві о 10 годині. Громада села погодилася.

На територію церкви разом з кількома священиками зайшов і митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ (Московського патріархату) Мелетій.

Усього в храмі та на подвір’ї церкви зібралося близько трьох сотень людей, які і прийняли відповідне рішення.

Оскільки отець Федір відмовився залишатися служити більшості громади ПЦУ, учасники зборів вирішили звернутися до митрополита Чернівецького і Буковинського ПЦУ Данила рекомендувати релігійній громаді нового священика ПЦУ.

Крім того, за фактом дій місцевої поліції, яку деякі жителі звинувачували у порушенні прав громадян та захисті московських священників, проведуть службове розслідування.

"Деякі журналісти місцевих ЗМІ поширили інформацію щодо порушення окремими представниками поліції, які брали участь у забезпеченні правопорядку, статті 7 Закону України "Про Національну поліцію". За вказаним фактом керівництво ГУНП призначило службове розслідування. У разі підтвердження фактів невиконання поліцейськими вимог чинного законодавства відносно них будуть вжиті заходи дисциплінарного впливу", – повідомили у прес-службі Нацполіції в Чернівецькій області.

Як повідомляв Укрінформ, усього по Україні до ПЦУ приєдналися понад 100 парафій колишньої УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-