Путінську пропагандистку Олену Бойко у Львові взяли під варту на два місяці

Путінську пропагандистку Олену Бойко у Львові взяли під варту на два місяці

Укрінформ
Міру запобіжного заходу — двомісячне тримання під вартою визначив Галицький суд Львова для путінської пропагандистки Олени Бойко, яку після депортації з Росії перевезли до рідного міста.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

“Антиукраїнській пропагандистці Олені Бойко обрано запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, колишня львівська журналістка Олена Бойко, яка активно виступала на підтримку дій Москви щодо анексії Криму та агресії на Донбасі, в серпні 2015 року втекла до Москви, де неодноразово брала участь в антиукраїнських пропагандистських телепередачах та негативно висловлювалась про українську владу.

Читайте також: Депортовану з Росії пропагандистку привезли до Львова

13 грудня 2018 року Преображенський суд Москви вирішив депортувати Олену Бойко з Росії через порушення нею міграційного законодавства. А через два дні Галицький районний суд Львова дозволив слідчим УСБУ у Львівській області, які інкримінують Олені Бойко ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ, арештувати її. Саме це представники СБУ і зробили, коли 16 січня примусово вислана з Росії журналістка перетнула кордон з Україною у пункті пропуску «Гоптівка». Після цього Олену Бойко відправили до Львова, де вона потрапила до слідчого ізолятора.

Засідання суду, який визначив запобіжний захід, відбулося пізно увечері в четвер, 17 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-