Дітям з Волновахи почали викладати угорську мову онлайн

Дітям з Волновахи почали викладати угорську мову онлайн

Фото, відео
Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп разом з почесним консулом України у місті Шіофок Золтаном Хорватом провели перший відеоурок угорської мови для дітей з Волновахи Донецької області.

Про це Непоп повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні разом з почесним консулом України у Шіофоку Золтаном Хорватом відкрили перший урок угорської мови для дітей з Волновахи. Навчили їх вітатися і прощатися, а також представлятися", - написала дипломат.

Вона поінформувала, що раніше Золтан Хорват надав для "Центру вивчення європейських мов" волноваської школи № 6 комп'ютерне обладнання, на якому в онлайн режимі і здійснюватиметься навчання, а також підручники з угорської мови. Викладатиме мову співробітниця почесного консульства України в Шіофоку Тімеа Тімко.

Перший онлайн-урок угорської мови для дітей з Волновахи / Фото: Nepop Liuba, Facebook

Як зазначила Непоп, це не перша спільна акція посольства і Шіофоку з підтримки Волновахи. Зокрема, у вересні 2017 року за зібрані Золтаном Хорватом кошти у взаємодії з посольством України в Угорщині було побудовано сучасний дитячий майданчик у Волновасі. Взимку того ж року Хорват підтримав разом з посольством проведення в Дебрецені та Будапешті "Дитячого футболу миру". Минулого року він передав учням Волновахи комп'ютерне обладнання, а також щороку надає дітям новорічні подарунки.

Читайте також: У Будапешті презентували відеоролик "Ukraine under aggression"

"На продовження цього своєрідного угорського патронату над містом почесний консул України має намір запросити дітей з Волновахи, які зараз розпочинають вивчення угорської мови, на літній відпочинок до Шіофоку. Цій новині дітлахи особливо зраділи", - повідомила Непоп.

Шіофок — місто у західній Угорщині. Розташоване на південному березі озера Балатон. Населення Шіофоку — понад 24 тис. осіб. Місто має неформальний статус столиці Балатону.

Фото: зі сторінки Любов Непоп у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-