Від кору в Україні померла ще одна людина

Від кору в Україні померла ще одна людина

Укрінформ
У Львівській обласній клінічній лікарні від ускладнень, спровокованих кором, померла 36-річна жінка.

Це перша смерть від кору на Львівщині серед дорослих, торік це захворювання забрало життя двох дітей, повідомила ZAXID.NET головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

«Кір спровокував у пацієнтки ускладнення - пневмонію. Окрім того, вона мала важку супутню патологію генетичного характеру. На жаль, врятувати її не вдалося», - сказала Тімко.

Як повідомив виданню завідувач реанімаційного відділення інфекційної лікарні Віктор Токарєв, жінку госпіталізували до лікарні вранці 14 січня у важкому стані: у неї була задишка, порушення свідомості, пневмонія. За словами родичів, перші симптоми захворювання на кір з'явилися 11 січня, 12 січня - висип. Пацієнтку відразу поклали в реанімаційне відділення, але допомогти їй не вдалося. 15 січня о 12:00 вона померла.

Читайте також: З початку року на кір вже захворіли понад 5 тисяч українців, двоє померли

За словами Тімко, ускладнення кору – пневмонію, коровий енцефаліт (запалення мозку), обструктивний бронхіт тощо, лікарі фіксують у хворих різних вікових категорій як серед дітей, так і серед дорослих. У Львівській обласній інфекційній лікарні бракує місць для хворих на кір, тож для них перепрофільовують інші відділення лікарні. Торік на Львівщині на кір захворіли майже 12 тисяч жителів області, станом на 17 січня 2019 року - понад 1000.

Ліків від цього захворювання, як нагадують лікарі, немає. Захистити може лише вакцинація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-