У Запоріжжі з понеділка подешевшають маршрутки

У Запоріжжі з понеділка подешевшають маршрутки

Укрінформ
У Запоріжжі з понеділка, 21 січня, вартість проїзду у маршрутних таксі зменшиться на 1 гривню.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

«Фінальна крапка у питанні зниження тарифів на проїзд поставлена. Підписав рішення виконкому — з 21 січня запоріжці платитимуть на 1 гривню менше», - повідомив Буряк.

Проект рішення «Про тариф на послуги з перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування» напередодні був оприлюднений на офіційному сайті Запорізької міської ради.

В документі зазначається, що нові тарифи почнуть діяти вже з 21 січня 2019 року.

Також на цьому тижні Буряк провів нараду з перевізниками, під час якої зазначив, що виконавчий комітет не має права приймати такі важливі рішення як зменшення цін на проїзд без обговорення з перевізниками.

"Економічні підстави для зменшення вартості є, адже паливо зараз коштує приблизно 27 гривень, фактично з 32 гривень. Питання для вас складне, але прийняти таке рішення необхідно", - звернувся мер до перевізників.

Проект рішення був прийнятий в робочому порядку.

Таким чином, вартість проїзду на автобусних маршрутах загального значення у Запоріжжі становитиме від 5 до 10 гривень (залежно від маршруту). Проїзд у комунальних автобусах та електротранспорті залишиться без змін — 5 і 4 гривні відповідно.

Читайте також: У Херсоні зросте майже на чверть кількість тролейбусів - міськрада

Як раніше повідомлялось, 29 жовтня минулого року, на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради було прийнято рішення про підвищення тарифів на перевезення пасажирів у трамваях, тролейбусах, комунальних автобусах на 1 гривню і в маршрутних таксі на 2 гривні.

У міському управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку тоді підвищення пояснили підвищенням прожиткового мінімуму, зростанням цін на паливо та запчастини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-