У Сумах з лютого дорожчає проїзд у транспорті

У Сумах з лютого дорожчає проїзд у транспорті

Укрінформ
У Сумах з 1 лютого вартість проїзду у тролейбусах становитиме 4 гривні, що на 50 копійок дорожче, ніж зараз.

Відповідне рішення прийняте під час чергового засідання Сумського міськвиконкому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як йдеться у документі, за який проголосувало 11 з присутніх на засіданні 15 членів виконкому, тариф підвищили «з метою покращення якості надання транспортних послуг і безпеки пасажирських перевезень на міських тролейбусних та автобусних маршрутах загального користування та у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв, запчастин та матеріалів».

Таким чином вартість проїзду у сумських тролейбусах прирівнялася до ціни поїздки в автобусах того ж таки комунального підприємства «Електроавтотранс». Хоча його керівництво просило міську владу підвищити тариф на проїзд у цьому виді транспорту до 5 гривень. Однак та вирішила залишити вартість одного пасажироперевезення на автобусних маршрутах загального користування на попередньому рівні, а підприємству компенсувати 1 гривню різниці вартості економічно обгрунтованого тарифу з міського бюджету.

Читайте також: Херсонським школярам дозволили їздити у маршрутках за півціни

Для дітей 1–11 класів збережено пільгу у 50% від повної вартості квитка. Тож для них проїзд коштуватиме 2 грн як у тролейбусах, так і автобусах.

Вартість місячного проїзного квитка для користування як тролейбусами, так і автобусами становитиме 120 гривень.

Під час засідання міськвиконкому також була спроба внести до порядку денного пропозицію приватних підприємців щодо підвищення ціни на проїзд у маршрутках, яка зараз у Сумах становить 5 гривень, хоча перевізники прагнуть підвищити її як мінімум до 7 гривень. Однак у цьому їм було відмовлено.

Члени виконкому не включили це питання до порядку денного, пообіцявши перевізникам повернутися до його розгляду на наступному засіданні у лютому.

Фото: meria.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-