На Дніпропетровщині перша парафія приєдналась до помісної церкви

На Дніпропетровщині перша парафія приєдналась до помісної церкви

Фото
Укрінформ
Керуючий Дніпровською єпархією преосвященнійший владика Симеон відвідав Свято-Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району, який першим у Дніпропетровській області перейшов у помісну церкву.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської єпархії Православної церкви України.

«Його преосвященству співслужили: канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушанський, настоятель церкви протоієрей Василь Пишний з кліром та запрошене духовенство», — йдеться в повідомленні.

На Дніпропетровщині перша парафія приєдналась до помісної церкви / Фото: cerkva.dp.ua

Зазначається, що громада села Рубанівське понад 20 років постійно молилась за Українську церкву.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині трьом священикам УПЦ МП — настоятелю та клірикам Свято-Покровського храму с. Рубанівське Васильківського району — заборонили служіння за «ухилення у розкол».

Читайте також: На Львівщині десята частина парафій МП вже перейшла до помісної церкви

Раніше у ЗМІ була оприлюднена інформація про перехід цього храму до помісної Православної церкви України. Вказував на це й ресурс РІСУ, позначивши його на карті переходів до ПЦУ від УПЦ МП ще 15 грудня 2018 року.

Свято-Покровський храм (Червона церква) у Рубанівському збудовано на кошти спадкової дворянки Катерини Павлівни Василенко над похованням її чоловіка — губернського та повітового гласного Івана Григоровича Василенка в середині ХІХ століття. Вона також заснувала Знаменський монастир.

Фото: cerkva.dp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-