На Одещині протягом року отримали житло 143 дітей-сиріт

На Одещині протягом року отримали житло 143 дітей-сиріт

Укрінформ
Упродовж 2018 року забезпечено житлом 143 особи з числа дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, що є одним з найвищих показників в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації.

"Другий рік поспіль Одещина демонструє кращий результат в Україні: придбано за рахунок субвенції з держбюджету 81 житловий об’єкт для 93 осіб з числа дітей-сиріт. В тому числі один груповий будинок та дев’ять дитячих будинків сімейного типу. Ще півсотні дітей отримали ключі від власних домівок за рахунок регіональної і місцевих програм, а також інших джерел", - зазначив заступник голови Одеської облдержадміністрації Сергій Колебошин.

За його словами, найбільше житлових об’єктів придбано в Роздільнянському, Біляївському, Саратському районах та Одесі.

В ОДА уточнили, що розпорядженням голови Максима Степанова створено спеціальну комісію для визначення потреб кожного з районів у забезпеченні дітей-сиріт житлом і кількості конкретних об’єктів, на які спрямовуються кошти. Торік обсяг держсубвенції місцевим бюджетам становив 62 млн грн. Кошти спрямували на здійснення проектних і будівельно-ремонтних робіт, придбання житла чи приміщень для розвитку сімейних та наближених до них форм виховання, забезпечення житлом дітей-сиріт.

Колебошин констатував, що пріоритетним напрямом у поточному році є будівництво або реконструкція будинків сімейного типу (ДБСТ) та будівництво малих групових будинків. Окрім забезпечення житлом дітей-сиріт, державна субвенція буде розподілятися на потреби у житлі дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 18 до 23 років. Райдержадміністраціям рекомендовано заздалегідь оцінити потреби цієї категорії осіб, відповідно до квартирної черги.

Читайте також: На Одещині уклали найбільше в Україні договорів на оренду земельних угідь - ОДА

У 2017 році Одещина також була лідером в Україні щодо забезпечення житлом дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування - отримали будинки, квартири чи були розміщені у будинках сімейного типу понад 190 місцевих мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-