На Житомирщині від митного експерименту на ремонт доріг надійшло 340 мільйонів

На Житомирщині від митного експерименту на ремонт доріг надійшло 340 мільйонів

Укрінформ
Завдяки митному експерименту на ремонт доріг Житомирщини впродовж трьох років надійшло 342 млн грн.

Про це інформують у Житомирській митниці ДФС.

«У рамках митного експерименту за рахунок перевиконання індикативів з митних надходжень Житомирською митницею ДФС спрямовано 342 млн гривень на реконструкцію та поточний ремонт автомобільних доріг», - йдеться у повідомленні.

Експеримент із фінансового забезпечення реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення тривав із вересня 2015 року.

Відповідно до нього 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів, податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів) спрямовувалося до спеціального фонду обласного бюджету для здійснення реконструкції автомобільних доріг Житомирщини.

Читайте також: На транснаціональний коридор GO Highway у 2019 році заклали чотири мільярди

У цьогорічному держбюджеті передбачено, що Кабмін має право опрацювати питання щодо продовження експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів із розвитку автомобільних доріг за рахунок частини перевиконання загального обсягу митних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-