Обвал торговельного павільйону в Харкові: прокуратура почала розслідування

Обвал торговельного павільйону в Харкові: прокуратура почала розслідування

Укрінформ
Прокуратура перевірить контролюючі органи, що дозволили зводити небезпечний павільйон, де через обвал крівлі троє людей госпіталізовано.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Належна правова оцінка буде надана контролюючим органам та посадовцям органів виконавчої влади щодо законності передачі земельної ділянки в оренду, надання дозволів на будівництво, реконструкцію та функціонування на ній торговельних павільйонів", - зазначили у відомстві.

Прокуратура області, додали у відомстві, здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке відкрите слідчими поліції за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості посадових (ч. 2 ст. 272, ч. 2 ст. 367 КК України).

Читайте також: У Росії обвалився ще один будинок

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня о 19:45 на ринку у Московському районі Харкова обвалилася крівля торговельного павільйону площею 50 кв.м. Трьох жінок 1951, 1991 и 1992 р.н. госпитализовано з забоями та черепно-мозковими травмами, у однієї ще й травма хребта. За даними лікарів, їхньому життю нічого не загрожує.

За адресою події виїжджала слідчо-оперативна група. У рятувальній операції взяли участь 43 рятувальника та 11 спецавто.

Встановлюються обставини події. Винним загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-