В Одесі знову взялися за справу про вбивство екс-чемпіона Європи Сергія Лащенка

В Одесі знову взялися за справу про вбивство екс-чемпіона Європи Сергія Лащенка

Укрінформ
У Малиновському райсуді Одеси поновили розгляд справи про вбивство екс-чемпіона Європи з кікбоксингу Сергія Лащенка, яку блокували обвинувачений та його захист, вимагаючи професійного перекладача з азербайджанської.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"У Малиновському райсуді Одеси поновлено розгляд кримінального провадження щодо обвинуваченого в скоєнні умисного вбивства майстра спорту України з кікбоксингу і тайського боксу Лащенка - на судове засідання з‘явився перекладач для обвинуваченого з/на азербайджанську мову", - поінформували в суді.

Як зазначається, в суді оголошено обвинувальний акт, встановлено порядок та обсяг дослідження доказів та досліджено частину письмових доказів.

Крім того, обвинуваченому продовжено на 60 діб термін тримання під вартою.

Наступне судове засідання призначено на 20 лютого.

Як повідомлялося, останнє засідання, на якому колегія суддів розглядала кримінальну справу громадянина Азербайджану Бебека Демір-огли Гасанова, відбулось 19 квітня 2018 року. Трьох свідків суд зі сторони обвинувачення було допитано в закритому режимі, на чому наполягла прокурор Світлана Кологрьова задля їхньої безпеки.

Після цього засідання перекладачі один за одним відмовлялись брати участь у судовому процесі, оскільки в залі виникали суперечки й конфлікти. А представник родини убитого Лащенка пояснював відмови залякуванням перекладачів з боку групи підтримки підсудного.

Колегія винесла декілька ухвал, відмовивши у клопотаннях адвоката підсудного Михайла Непорожнього про зміну запобіжного заходу із тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Однак продовжити слухання справи судова колегія не могла через відсутність перекладача, на залученні якого наполягали обвинувачений та його адвокат. Хоча відомо з виступів на суді прокурора й адвоката потерпілої особи, що підсудний раніше навчався в одеській школі, а згодом - у Львові.

Читайте також: Вбивство екс-чемпіона Європи з тайбоксингу: підсудний заблокував судовий процес

Суд неодноразово звертався до міністерств закордонних справ України та Азарбайджану, а також посольства Азарбайджану в Україні щодо сприяння в залученні до участі в судовому процесі перекладача.

Прокуратура Одеської області інкримінує обвинуваченому вчинення злочинів за ознаками п.5 і 12 ч. 2 ст 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою зловмисників способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Боксер Лащенко був убитий уночі 8 квітня 2015 року. Група кавказців увірвалась до приймального відділення Одеської міськлікарні №1, де один з нападників розстріляв з пістолета 28-річного Лащенка. Злочинці втекли. Підозрюваний у скоєнні злочину 24-річний Гасанов більше року переховувався від правосуддя і був оголошений в міжнародний розшук. Його затримали на території РФ, звідки він був екстрадований до Одеси. У 2017 році суд ухвалив заарештувати Гасанова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-