У Дніпрі продавці копіювали дані банківських карток клієнтів та знімали гроші

У Дніпрі продавці копіювали дані банківських карток клієнтів та знімали гроші

Укрінформ
Кіберполіція викрила працівників торгових майданчиків у Дніпрі на копіюванні даних банківських карток клієнтів та знятті готівки з рахунків.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

“Працівники Придніпровського управління Департаменту кіберполіції спільно з детективами поліції Дніпропетровщини, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили групу осіб, які за допомогою спеціального техобладнання спустошували банківські рахунки громадян”, - йдеться у повідомленні

Працівники кіберполіції встановили, що до складу злочинної групи входило троє жителів Дніпра. Зокрема, організатором групи був 26-річний місцевий житель, який залучив до злочинної діяльності двох спільників – 27-ми та 30-ти років, один із яких правоохоронець.

Для реалізації своєї злочинної діяльності зловмисники тимчасово працевлаштовувалися у закладах харчування та роздрібної торгівлі на території Дніпропетровської області, і, маючи доступ до POS-терміналів, якими розраховували клієнтів, приховано встановлювали пристрій для зчитування інформації з банківських карток (скімер). Згодом за допомогою скімера зловмисникам вдавалося незаконно копіювати інформацію з клієнтської картки, поінформували у кіберполіції.

“З використанням комп’ютерної техніки та спеціалізованих приладів зловмисники записували отриману банківську інформацію на підконтрольні пластикові картки. Після виготовлення дублікату картки вони знімали гроші з рахунків потерпілих у банкоматах міста Дніпро. Для того, аби їх неможливо було ідентифікувати, учасники групи використовували маски та одяг, що максимально закривав обличчя”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Кіберполіція спіймала хакера, який поширював вірус-стіллер

Правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено скімінговий пристрій, комп’ютерну техніку та скомпрометовані картки. Вилучену техніку направлено на експертизу.

Уточнюється, що двом учасникам групи вже оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) ККУ.

Вирішується питання щодо оголошення підозри третьому учаснику злочинної групи. Спільникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-