Теракт біля харківського Палацу спорту: до обвинуваченого у суд викликали “швидку”

Теракт біля харківського Палацу спорту: до обвинуваченого у суд викликали “швидку”

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні і поранено 11 осіб, зупинив засідання: до одного з обвинувачених викликали швидку допомогу.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Швидку допомогу викликали до обвинуваченого Володимира Дворнікова. Йому поміряли тиск і зробили електрокардіограму, хоча він скаржився на головний біль і різі в животі, які сам пов'язує з сухим голодуванням, оголошеним 25 днів тому на захист своїх прав у СІЗО", - відзначив адвокат.

За його словами, обвинувачений мав поганий вигляд: у нього садно на носі і синці під очима.

"Обвинувачений поскаржився на те, що його б'ють, без причини переводять у карцер, не надають медичної допомоги, а якщо надають, то будять вночі. Він також попросив перенести засідання через погане самопочуття. У проханні відмовлено", - додав адвокат.

Він наголосив, що суд розглянув речові докази, надані стороною обвинувачення. При цьому, відзначив Тихоненков, деякі опломбовані пакети виявилися порожніми, а в інших знаходилися інші предмети.

"На суді обвинувачений Віктор Тетюцький просив про зміну запобіжного заходу, адже тримання в СІЗО, за його словами, використовується як тиск, щоб обвинувачені визнавали вину", - пояснив адвокат.

За його словами, суддівська колегія оголосила, що прокуратура перевірить умови тримання в СІЗО і способи надання медичної допомоги.

Наступне засідання суду щодо розгляду речових доказів відбудеться 16 січня.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року продовжив арешт всім трьом обвинуваченим ще на два місяці.

Суд допитав останнього потерпілого: це водій, автомобіл якого "Газель" опинився в епіцентрі вибуху і був пошкоджений. Потерпілий не вимагав компенсації.

Читайте також: СБУ у 2018 році розслідувала кримінальні справи стосовно 2 тисяч 699 осіб

Суд також допитав експерта-вибухотехніка, який показав, що причиною вибуху була міна МОН-100, і що решта висновків експертів про вибуховий пристрій має ймовірнісний характер.

22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті були затримані харків'яни Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-