Місія ОБСЄ відвідала працівниць шахти, які голодують восьму добу

Місія ОБСЄ відвідала працівниць шахти, які голодують восьму добу

Укрінформ
Одна з працівниць непромислової групи ДП "Селидіввугілля", яка разом з трьома колегами брала участь у голодуванні на знак протесту проти невиплати зарплат, припинила акцію через стан здоров'я. Натомість до голодування приєдналася інша учасниця.

Про це повідомляє у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Лікарі навідалися до жінок, що голодують на ДП "Селидіввугілля" й зняли з голодування Майю Левандовську через небезпеку для її життя. Річ у тім, що у Майї високий тиск, вона почуває себе дуже погано. Також, повідомляємо, що до акції приєдналася Сорокіна Олена, відбірниця проб ВТК", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі Конфедерації вільних профспілок України, жінки, які голодують найдовше, вже вкрай виснажені та безсилі. Вони скаржаться на слабкість, запаморочення, у них почалися проблеми із зором. Однак мають намір продовжувати протест до повного задоволення своїх вимог - погашення заборгованості із зарплати за жовтень, листопад і грудень, а також залишок заборгованості за вересень. У КПВУ зазначили, що у більшості робітниць зарплати мінімальні - близько 3200-3400 гривень, та й ті не виплачуються вчасно.

Також в КПВУ повідомили, що сьогодні голодувальниць відвідали представники місії ОБСЄ. Вони поспілкувалися з жінками і запевнили, що поінформують про ситуацію міжнародну спільноту. У зустрічі узяли участь мер міста Гірник та працівники шахти "Курахівська".

Читайте також: Працівникам "Селидіввугілля" почали виплачувати зарплатні борги

Як повідомляв Укрінформ, протести розпочалися з 2 січня у зв’язку із існуючою заборгованістю по зарплаті майже за півроку. У п'ятницю, 4 січня, працівникам ДП "Селидіввугілля" почали перераховувати заборговані зарплатні кошти за червень і вересень 2018 року, але активісти заявили, що протести триватимуть до повного погашення заборгованості.

Фото: kvpu.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-