Медицина Генічеського району отримала нове обладнання на 1,3 мільйона

Медицина Генічеського району отримала нове обладнання на 1,3 мільйона

Укрінформ
На Херсонщині можливості центру первинної медико-санітарної допомоги прикордонного з анексованим Росією Кримом Генічеського району підсилили новим обладнанням загальною вартістю 1,3 млн гривень.

Про це повідомила у вівторок прес-служба Херсонської облдержадміністрації, з посиланням на інформацію, оприлюднену директором Департаменту охорони здоров'я ОДА Віктором Короленком.

"На придбання медичного обладнання й техніки для Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги у 2018 році було виділено 1 млн 300 тис. гривень. Наприкінці 2018 року обладнання було доставлене до Генічеського ЦПМСД. Незабаром його буде встановлено і воно працюватиме для пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Серед даного обладнання - система ультразвуку, гематологічний аналізатор, електрокардіографи, реабілітаційні столи тощо.

За інформацією прес-служби, кошти на придбання цього медичного обладнання виділено рішенням Херсонської обласної ради, відповідно до розпорядження голови Херсонської ОДА від 23 квітня 2018 року №343 "Про виконання в області постанови Кабінету міністрів України від 9 червня 2011 року №647 (зі змінами) з метою виконання бюджетної програми "Розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України".

Читайте також: Десятки соціально важливих проектів Луганщини отримали державну підтримку

В Херсонській області проживає найбільша серед регіонів України, після Криму, кількість кримських татар. А в самій області найбільше кримських татар проживає у Генічеському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-