На Львівщину приїхали діти учасників бойових дій з Грузії та Херсонщини

На Львівщину приїхали діти учасників бойових дій з Грузії та Херсонщини

Фото
Укрінформ
На Львівщину на різдвяні канікули прибули діти учасників бойових дій з Грузії та з Херсонщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"10 грузинських дітей, батьки яких брали участь у війнах за територіальну цілісність та суверенітет Грузії в 1991-1993 та 2008 рр, а також 6 дітей учасників АТО (ООС) з Херсонщини прибули на зимовий відпочинок до Львова на запрошення Благодійного товариства «Мій тато захищає Україну» за підтримки та сприяння Львівської обласної державної адміністрації”, - зазначили в ОДА.

Упродовж десяти днів перебування на гостей чекає насичена та цікава культурно-розважальна програма, що передбачатиме також екскурсію до Ужгородa та Мукачева, що в Закарпатській області, ознайомлення з культурними, історичними та релігійними пам’ятками цих міст, відвідання музеїв та дитячих театрів, активне залучення гостей з Грузії до святкування Різдва Христового за традиційними українськими звичаями, майстер-класи, святкові ярмарки тощо.

На Львівщину завітали діти військових із Грузії та Херсонщини / Фото: loda.gov.ua

Поїздка є частиною спільної програми співпраці між українською та грузинською сторонами. Зокрема, в березні 2018 року група дітей загиблих бійців АТО побували в грузинському місті Бакуріані. Така поїздка відбулась завдяки розпочатій співпраці між Посольством України в Грузії та Благодійним товариством «Мій тато захищає Україну».

Читайте також: На Херсонщині активісти вимагають більш рішучих кроків для звільнення Бекірова

У липні 25 українських дітей побували на відпочинку в місті Батумі, де їх прийняли завдяки співпраці із Міжнародним благодійним фондом «Аліло-2015».

Така співпраця продовжуватиметься і надалі, адже і цього року заплановані поїздки дітей українських захисників на відпочинок у Грузію. Прийматимуть дітей із Львівщини також партнери із Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-