На Донеччині вже тиждень голодують працівники шахт

На Донеччині вже тиждень голодують працівники шахт

Укрінформ
На Донеччині вже тиждень тривають протести на шахтах ДП "Селідіввугілля". До голодуючих працівників шахти "Курахівська" приєдналася ще одна лаборантка.

Про це повідомляє прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

"На ДП “Селидіввугілля” сьому добу триває голодування працівників непромислової групи. Сьогодні до акції протесту приєдналася лаборант вуглехімічної лабораторії №3 шахти «Курахівська»", - йдеться у повідомленні.

Крім неї, голодування продовжують дві відбірниці проб ВТК та лаборант відділу якості.

За словами заступника голови місцевої організації НПГУ міст Селидового та Новогродівки Сергія Павлова, на ДП "Селидіввугілля", також не приступають до виконання своїх посадових обов’язків працівниці лабораторії, відділів технічного контролю, планового та інших, вимагаючи виплати заборгованої за понад чотири місяці зарплати.

Читайте також: Обвалення шахти в Афганістані: уже 40 загиблих

“Люди сумлінно ходять на роботу, однак, як і попереджали після зборів трудового колективу, до безпосереднього виконання своїх обов’язків не приступають. Тому підприємство й надалі не здає звітів, не вирішуються й інші питання”, - зазначив Павлов.

Як повідомляв Укрінформ, протести розпочалися з 2 січня у зв’язку із існуючою заборгованістю по зарплаті майже за півроку. Голодування розпочали двоє працівників, до них долучилися ще троє, але пізніше одна з голодуючих припинила акцію через погіршення стану здоров'я. У п'ятницю, 4 січня, працівникам ДП "Селідіввугілля" почали перераховувати заборговані зарплатні кошти за червень і вересень 2018 року, але вони заявили, що протести триватимуть до повного погашення заборгованості.

Фото: facebook.com/MykhailoVolynets

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-