Уже п`ята парафія на Львівщині перейшла з Московського патріархату до ПЦУ

Уже п`ята парафія на Львівщині перейшла з Московського патріархату до ПЦУ

Укрінформ
На Львівщині вже п'ята парафія УПЦ Московського патріархату ухвалила рішення приєднатися до помісної Православної церкви україни.

Про це повідомив ZAXID.NET

“Церква святої великомучениці Параскеви П'ятниці, що у селі Карів Сокальського району, перейде з УПЦ МП до помісної Православної церкви України (ПЦУ). Таке рішення церковна громада прийняла у неділю, 6 січня”, - зазначено у повідомленні.

Настоятель храму у селі Карів Мирослав Кінас підтримав рішення парафіян про перехід до ПЦУ.

Читайте також: Варфоломій - про Томос: Церква як мати пригорнула мільйони українських вірян

Карівська парафія Московського патріархату уже п’ятою на Львівщині прийняла рішення приєднатися до помісної Православної церкви України. Напередодні такі рішення погодили найбільший храм Московського патріархату на Львівщині - церква Петра і Павла у Жовкві, а також церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський р-н) та м. Угнів (Сокальський р-н).

Усього на Львівщині є 60 громад РПЦ.

Як повідомлялося, сьогодні, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-