На Сумщині пройде гастрономічний фестиваль

На Сумщині пройде гастрономічний фестиваль "Слобожанські смаки"

Укрінформ
На Сумщині вперше пройде Різдвяний гастрономічний фестиваль "Слобожанські смаки". Дізнатися, яка на смак Сумщина, та обрати найсмачнішу страву краю можна буде з 7 до 14 січня у ресторанах Сум.

Про це під час прес-конференції повідомили організатори заходу, в числі яких Сумська облдержадміністрація та громадська організація «Майстерня творчих ідей Urban Lys”.

«Думка про подібний фестиваль виникла ще два роки тому, але тоді далі ідеї не пішло, ресторани не відгукнулися. Цього ж року нам вдалося зацікавити рестораторів. До роботи підключилися й історики та технологи, які шукали стародавні рецепти Слобожанської кухні та адаптували їх до сучасності», - розповів керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький.

На переконання начальника відділу промоції та туризму облдержадміністрації Юрія Гладенка, туристична привабливість регіону формується з багатьох складових, і серед них чільне місце займає гастрономічний туризм.

Читайте також: Різдво в Києві зустрінуть концертами і колядками

«Тому ми вирішили спробувати провести гастрофест на Сумщині і запропонувати землякам спробувати автентичні страви нашої слобожанської кухні і шляхом голосування обрати страву, яка найбільше сподобається», – зазначив Гладенко.

Представники ресторацій Денис Полах та Денис Курносов повідомили, що ресторани - учасники фестивалю - підготували спеціальне меню з п’яти автентичних слобожанських страв. За кращу з них можна буде проголосувати тут же в ресторані, а ще родини можуть запропонувати власні рецепти страв, що їх готують чи готували на Слобожанщині.

«І хто зна, можливо саме ваша страва з’явиться в меню якогось із ресторанів», - наголосили ресторатори.

У конкурсі на найкращу автентичну слобожанську страву беруть участь ресторани Здибанка, Іль де Франс, Карпатська колиба, Козацька броварня, Simbiosi, Старий млин, Testo, Шалена шкварка, Шафран, Family.

Відкриття фестивалю відбудеться на Різдво - 7 січня о 16 год на ярмарку «Трибуна» стадіону Ювілейний.

За словами організаторів, у програмі традиційний вертеп від колядників із різних міст України, різдвяні конкурси та розваги, гастро-ярмарок, гарячі напої, фотозона. А ще багато призів і не менше позитивних емоцій.

Організатори говорять, що хочуть подібний фестиваль провести також навесні та влітку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-