У справі про напад покупця на поліцейського у харківському

У справі про напад покупця на поліцейського у харківському "Рості" — 25 експертиз

Укрінформ
У кримінальному провадженні за фактом нападу на правоохоронця в супермаркеті "Рост" у Харкові призначено 25 експертиз.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області Ольга Грабар.

"У справі, яку розслідують за статтею, пов'язаною з посяганням на життя співробітника правоохоронного органу, призначено 25 експертиз: 18 імунологічних, чотири судово-дактилоскопічних, дві судово-медичних і одна хімічна - дослідження наркотичних засобів", - зазначила речник.

За її словами, після завершення експертиз буде ухвалено остаточне рішення у кримінальному провадженні.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 грудня 2018 року близко 21:50 у супермаркеті "Рост" на вулиці Шевченка у Харкові 25-річний поліцейський застосував табельну зброю після того, як йому завдав ножових поранень 24-річний громадянин, який відмовився платити за зіпсований ним товар і мав намір вийти на вулицю.

Обидва постраждалих були госпіталізовані. У ніч на 6 грудня поранений громадянин помер в лікарні. Поліцейського прооперовано, його стан стабільний.

За попередньою інформацією, поліцейський вистрілив двічі.

Читайте також: Смерть у супермаркеті Харкова: поліція пояснила, чому дії охорони — законні

6 грудня у Харкові за фактом події, що сталася в супермаркеті "Рост", відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК України.

7 грудня матеріали за фактом стрілянини в "Рості" передано до Полтавського територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР). Місцеві слідчі вивчать правомірність застосування зброї співробітником взводу охорони громадської безпеки Управління поліції охорони у Харківській області, в результаті чого загинула людина.

Слідство здійснюється під контролем директора Полтавського територіального управління ДБР, сфера діяльності якого поширюється і на Харківську область, Володимира Тимошка.

Кримінальне провадження відкрито за статтями "Умисне вбивство" і "Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки" (частина 1. ст. 115 і частина 3 ст. 365 КК України).

29 грудня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області генерал Олег Бех на прес-конференції назвав нападника "наркозалежним зі стажем". На сьогодні експертиза ще не завершена.

За словами Беха, службова перевірка за фактом стрілянини в супермаркеті показала, що поліцейський, який стріляв у покупця, що напав на нього з ножем, діяв законно.

Всі матеріали службової перевірки передано в прокуратуру Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-