На Кіровоградщині ввели в експлуатацію 10 новозбудованих амбулаторій

На Кіровоградщині ввели в експлуатацію 10 новозбудованих амбулаторій

Укрінформ
Кіровоградщина є лідером з реалізації реформи сільської медицини. В області введено в експлуатацію вже 10 новозбудованих амбулаторій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Уже 10 новозбудованих сільських амбулаторій введено в експлуатацію в Кіровоградській області. Це - сільські амбулаторії в селах Криничуватка Устинівського району, Зибкове Онуфріївського району, Червона Кам’янка Олександрійського району, смт Єлизаветградка Олександрівського району, Червоновершка Компаніївського району, Трепівка Знам’янського району, Златопілля Бобринецького району", - зауважив Зубко.

За його словами, раніше в області запрацювали ще 3 амбулаторії — в селах Протопопівка Олександрійського району, Панчеве Новомиргородського району і Велика Виска Маловисківського району.

«На початок року по Україні зареєстровано повідомлення про початок будівництва 303 об’єктів. Маємо різні темпи: деякі регіони рухаються швидко, а деякі відстають. Області-лідери: Кіровоградська, Дніпропетровська, Луганська, Миколаївська і Хмельницька. До 15 січня 2019 року заплановано введення в експлуатацію ще 3 новозбудованих сільських амбулаторій в Рівненській області і 1 в Одеській області», — зазначив Зубко.

Урядовець наголосив, що області мають рухатись швидше як з точки зору оформлення земельних ділянок, так і з точки зору документації — укладання договорів з генпроектувальниками, отримання висновків експертизи, оголошення тендерів та визначення генпідрядників.

У держбюджеті-2019 передбачено субвенцію на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості – 1 млрд грн. Додатково з 2018 року перехідні залишки – понад 4 млрд грн.

Читайте також: Супрун назвала п'ять пріоритетів медреформи на 2019-й

Як відомо, в Україні схвалено до фінансування 517 проектів будівництва нових амбулаторій на суму 2,9 млрд гривень. Також комісією Мінрегіону погоджено пропозиції щодо закупівлі 497 службових автівок для медиків, які працюватимуть у нових амбулаторіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-