На Житомирщині підприємство сплатить 2,5 мільйона за незаконне користування землею

На Житомирщині підприємство сплатить 2,5 мільйона за незаконне користування землею

Укрінформ
На Житомирщині суд зобов’язав приватне підприємство сплатити 2,5 млн грн за незаконне користування землею.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Малинською міською радою складено та затверджено акт про визначення збитків, заподіяних власнику землі, однак товариство жодних заходів щодо відшкодування збитків не вжило. Такі протиправні дії стали підставою для звернення Коростишівської місцевої прокуратури з позовом до суду про стягнення майже 2,5 млн грн. Наразі, рішенням господарського суду Житомирської області позов задоволено та зобов'язано товариство примусово сплатити до місцевого бюджету зазначені кошти у повному обсязі», - йдеться у повідомленні.

Йдеться про те, що за позовом прокуратури через систематичну несплату орендних платежів, господарський суд Житомирської області у травні 2013 року розірвав договір оренди земельної ділянки площею 7 га, що був укладений між товариством з обмеженою відповідальністю та Малинською міською радою.

Читайте також: Імпорт авокадо в Україну торік зріс удвічі - експерти

Попри це товариство продовжило користуватися земельною ділянкою, на якій розташоване його нерухоме майно.

У прокуратурі акцентують, що за таких обставин власник нерухомості фактично протиправно користувався земельною ділянкою без оформлення правовстановлюючих документів, завдавши збитків Малинській міській раді через несплату орендної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-