Викрито шахраїв, які видавали себе за харківське агентство нерухомості

Викрито шахраїв, які видавали себе за харківське агентство нерухомості

Укрінформ
Поліція викрила шахраїв, які видавали себе за агентство нерухомості та розміщували на інтернет-сайті OLX неправдиві оголошення про здачу в оренду житла в різних районах Харкова.

Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Харкова, яка оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Так, до Ленінського районного суду м. Харкова звернувся старший слідчий Холодногірського ВП ГУ НП в Харківській області із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваних осіб, які організували схему пограбування громадян, вдаючи агентство нерухомості.

Підозрювані розміщували на інтернет-сайті OLX оголошення про оренду квартир в різних районах м. Харкова за привабливими умовами та низькими цінами.

Людей, які відгукувалися на оголошення, запрошували до "офісного приміщення" та застосовували до них насильство, вимагаючи гроші.

Читайте також: Експерти назвали ТОП-15 найпопулярніших додатків серед українців

Зокрема, «менеджери» агентства просили клієнтів надати для фотографування грошові кошти в сумі оплати за два місяці. Це пояснювалося необхідністю звіту перед директором. Після того, як «менеджери» брали гроші в руки, одна з них залишала приміщення офісу, тоді як її колега, залишаючись у приміщенні, власноруч проставляла в договорі про надання інформаційних послуг, в п. 3.1. договору «Вартість послуг і порядок розрахунків» замість 0 грн. 0 коп. ту суму грошей, яку передала жертва. У цей час, з метою подолати опір потерпілих, в приміщення заходили кілька інших шахраїв і, супроводжуючи свої дії нецензурними висловами, погрозами застосування насильства, випроваджували потерпілих із приміщення.

Натепер встановлено особи чотирьох «ріелторів». Поліція продовжує пошук невстановлених співучасників злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-