Укравтодор готується до циклону, створили кризовий штаб

Укравтодор готується до циклону, створили кризовий штаб

Укрінформ
Укравтодор створив кризовий штаб, який запрацює 4 січня для боротьби з негодою у шести областях найближчими днями.

Про це сказав в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак 3 січня під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) щодо ускладнення погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу

"В Укравтодорі створено кризовий штаб, який почне роботу завтра... З 7 години завтра штаб буде працювати в офісі Укравтодору, це центральний штаб і очікуємо від місцевої влади створення штабів на місцевому рівні, особливо в областях, де циклон може бути найгіршим", - сказав Новак.

Водночас він звернувся із проханням до представників місцевої влади, де очікується негода, не боятися приймати радикальні рішення щодо перекриття руху на основних дорогах в областях.

Як повідомлялося, в окремих регіонах України 3-5 січня синоптики попереджають про хуртовини, ожеледицю та штормовий вітер. За даними Укргідрометцентру, внаслідок переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов: 3 січня на дорогах України, окрім півдня, ожеледиця, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с. Вдень 4 січня випаде значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ.

Читайте також: Через снігопади хочуть відкрити цілодобові штаби у шістьох областях

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-