Вибухи в Ічні: міськрада придбала 17 будинків і квартир для постраждалих

Вибухи в Ічні: міськрада придбала 17 будинків і квартир для постраждалих

Укрінформ
В Ічнянській міській раді Чернігівської області не знають, як правильно передати житло, придбане для людей, що втратили його через вибухи на 6-му арсеналі Міноборони у жовтні 2018 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила секретар Ічнянської міськради Валентина Колос.

"Законодавчо ніде не прописаний механізм передачі житла з комунальної власності у приватну. Балаклія змушена була зробити це по-своєму, Калинівка - по-своєму, і всі були покарані за порушення. Отож, ми шукаємо третій варіант", - сказала секретар.

За словами Колос, оптимальний і законний шлях міській раді треба знайти за три тижні - до чергової сесії, яка має відбутися у 20-х числах січня. На ній і буде остаточно вирішуватись це питання.

Загалом, додала секретар, вже придбано 17 будинків і квартир для постраждалих. Що стосується ще одного будинку, який планувалося купити, то це питання не вирішене через байдужість постраждалої: жінка впала в депресію, переселилась до матері і жодних рухів для отримання житла не схотіла робити - навіть оглянути будинки, які їй пропонувалися.

Також міська рада збирає інформацію щодо відновлювальних робіт, які ще потрібно виконати. Після того обрахує потребу в коштах. Звідки вони виділятимуться - з резервного фонду обласного бюджету чи іншого джерела, наразі невідомо.

Читайте також: Рятувальники завершили розмінування території довкола арсеналу під Ічнею

Я к повідомлялося, масштабна пожежа на 6-му арсеналі Міноборони з подальшою детонацією боєприпасів виникла 9 жовтня 2018 р. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл відразу було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. У результаті надзвичайної ситуації постраждало 310 будівель, з яких 4 були зруйновані повністю, а 15 стали непридатними для проживання. Відновлювальні роботи ведуться коштом державного, обласного та місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-