У Вінниці очистять русло Південного Бугу

У Вінниці очистять русло Південного Бугу

Укрінформ
У Вінниці задля поліпшення якості води у міських водогонах очистять річку Південний Буг земснарядами та біологічними способами.

Про це повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов у Facebook .

«Питання якості води для Вінниці є дуже важливим. У 2018 почали роботу, яка допоможе поступово покращити характеристики води у Південному Бузі. Ми придбали земснаряд для очищення русла ріки, який працював в акваторії водозабору облводоканалу. А на наступний рік - посилимо потужності завдяки закупівлі ще одного агрегату та баржі», - написав Моргунов.

Як деталізував міський голова, новий земснаряд, який планується придбати для міста, матиме удвічі більшу потужність та буде обладнаний баржею, аби мул, який витягуватиметься на поверхню, можна було складувати відповідно до технології. Паралельно виготовляється проектно-кошторисна документація з очистки акваторії річки Південний Буг у межах Вінниці, позаяк це є безпосередньою зоною відповідальності міської ради.

Читайте також: В Україні посилили покарання за незаконну вирубку та знищення лісів

Окрім того, для очистки товщі води від біологічних часток восени у Південний Буг в межах міста запустили 4,5 тонн мальків прісноводних риб, які харчуються річковою рослинністю та її рештками. Цей проект міська рада розглядає, як екологічний, який доповнить заходи з механічної очистки річкового дна.

Ці заходи дозволять поліпшити якість питної води у міських водогонах, позаяк її централізоване постачання здійснюється виключно з Південного Бугу після очистки «Вінницяводоканалом». Утім, навіть попри застосування додаткових очисних технологій, улітку вода з крану у Вінниці вже кілька років поспіль неприємний запах і колір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-