У Чернівцях зібрали достатньо підписів за позачергові вибори міськради

У Чернівцях зібрали достатньо підписів за позачергові вибори міськради

Укрінформ
У Чернівцях за тиждень набрала необхідні 250 голосів мешканців міста петиція з вимогою провести позачергові вибори до міської ради.

Про це свідчить інформація на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Згідно чинного законодавства повноваження міської ради можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму. Проте, на даний час Закону України «Про референдуми» не існує. Тому питання про дострокове припинення повноважень та позачергове проведення виборів до міської ради може бути порушене міським головою. Наразі виконуючим обов’язки міського голови є секретар Чернівецької міської ради Василь Продан. Пропонується подати відповідне звернення до Верховної Ради України якнайшвидше», – зазначає автор петиції Наталя Жарко.

Читайте також: Вибори у 45 ОТГ можуть відбутись одночасно з президентськими

Петиція була зареєстрована 21 грудня і фактично за тиждень зібрала необхідну кількість голосів. Далі її будуть розглядати депутати на сесії Чернівецької міської ради.

Як повідомлялося, у липні цього року у Чернівцях депутати міськради таємним голосуванням відсторонили від виконання обов’язків обраного мера міста Олексія Каспрука. Його обов’язки з того часу виконує секретар міської ради Василь Продан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-