Чиновники розповіли, скільки зробили для людей на Сумщині

Чиновники розповіли, скільки зробили для людей на Сумщині

Укрінформ
У 2018 році за фінансової підтримки уряду на Сумщині профінансовано десятки соціально-важливих проектів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

«У Сумській області протягом 2018 року кошти пішли на ремонти шкіл і дитячих садочків, лікарень, будівництво котелень і спортивних майданчиків. Також – на розвиток медицини у сільській місцевості, енергоефективність», - зазначив керівник області.

Зокрема, говорить Клочко, у 2018 році уряд виділив кошти на реконструкцію скверу по вулиці Кожедуба в місті Шостка, будівництво нової школи в селі Герасимівка Роменського району, реконструкцію Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, введення в дію нових медичних відділень новобудови центральної районної лікарні в Охтирці, на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям на території Кролевецької спеціалізованої школи №3 та реконструкцію аварійного мостового переходу в селі Климентове Охтирського району, ремонти та термомодернізацію шкіл і садочків області, а також десятки інших об’єктів.

Читайте також: На Сумщині доступними ліками людей забезпечують медики та соцпрацівники

Окремо губернатор акцентував увагу на забезпеченні кардіоцентру Сумської обласної клінічної лікарні сучасним ангіографом, який має бути введений у роботу наступного року. За допомогою цього обладнання, говорить він, буде врятовано життя тисяч людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.

«Ангіограф був придбаний у межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевим бюджетом. Це обладнання застосовується для діагностики та лікування патологій судин людського організму. За його допомогою лікарі можуть розпізнати зміни у судинах та провести лікування, зокрема, стентування, і врятувати людині життя», - відзначив голова ОДА.

Кардіоцентр працюватиме в режимі 24 години на добу, без вихідних. Кожна людина, яка потрапить до нього з гострим інфарктом міокарда, тобто потребуватиме термінової медичної допомоги, матиме безкоштовне обстеження та лікування, оскільки стенти та необхідні медичні матеріали закуповують державним коштом. Швидка діагностика та стентування знижує рівень смертності від інфаркту майже вчетверо.

Упродовж 2017–2018 років уряд виділив 300 млн грн на закупівлю 26 ангіографів для нових кардіоцентрів у різних регіонах.

У бюджеті 2019 року передбачено на це ще 150 млн грн. Таким чином, за три роки в країні з’явиться 39 нових кардіоцентрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-