Військова прокуратура спростовує фейк про розкрадання майна пансіонату солдатами

Військова прокуратура спростовує фейк про розкрадання майна пансіонату солдатами

Укрінформ
Поширена у грудні 2018 року в соцмережах інформація про "розкрадання майна" військовими 57-ї Окремої мотопіхотної бригади, розселеними в пансіонаті "Буревісник" на Арабатській стрілці у Херсонській області, є фейком.

Про це поінформувала у п'ятницю Військова прокуратура Південного регіону України.

"У грудні поточного року деякими користувачами відеохостингів та соціальних мереж була поширена інформація щодо нібито розселення військовослужбовців 57-ї Окремої мотопіхотної бригади (ОМПБр) до оздоровчого закладу "Буревістник", який розташований на території Арабатської стрілки у Генічеському районі Херсонської області, та розкрадання ними майна у вказаному закладі. Повідомляємо, що зазначена інформація не відповідає дійсності. Зокрема, наголошуємо, що військовослужбовці 57-ї ОМПБр упродовж дії воєнного стану не розселялися до оздоровчого закладу "Буревістник" та будь-яке майно вказаного закладу ними не викрадалось. Особовий склад вказаної бригади з 30 листопада 2018 року виконує завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил, що фізично унеможливлювало їх присутність в оздоровчому закладі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у військовій прокуратурі, директором оздоровчого закладу "Буревістник" також було спростовано вищевказану інформацію та повідомлено, що оздоровчий заклад з вересня 2018 року перебуває в законсервованому стані, будь-які військовослужбовці в грудні поточного року до нього не заселялися та жодних цінностей із ввіреного йому закладу не викрадалось.

Не надходило будь-яких заяв та повідомлень за вказаним фактом також до органів Національної поліції в Херсонській області.

Читайте також: Мерія Херсона виділила 27 тисяч на пам'ятник загиблому в ООС офіцеру Нацгвардії

"У цей же час, в мережі Інтернет набула поширення інформація про нібито звернення представників оздоровчого закладу "Буревістник" до органів Військової прокуратури Південного регіону України за фактом протиправних дій військовослужбовців 57-ї ОМПБр із прикладенням фотокопій звернень та наданих на них відповідей, що також не відповідає дійсності. Під час перевірки зазначеної інформації встановлено, що будь-яких звернень за наведеними фактами до органів Військової прокуратури Південного регіону України не надходило, будь-яких відповідей за підписом керівників прокуратур не надавалось. У зв'язку з цим, звертаємо увагу, що поширена інформація є нічим іншим, як черговою спробою дискредитації Збройних сил України та правоохоронних органів з метою формування негативного враження у громадян та носить виключно неправдивий характер", -наголосили у Військовій прокуратурі Південного регіону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-