Десятеро учасників нападу на ромський табір у Львові постануть перед судом

Десятеро учасників нападу на ромський табір у Львові постануть перед судом

Укрінформ
У Львові передали до суду справу про напад на табір ромів, в результаті якого загинула одна і постраждало кілька людей.

Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва прокуратури області завершено досудове розслідування за фактом нападу на тимчасове поселення осіб ромської національності, розташоване між Львовом та с. Сокільники на Пустомитівщині. Внаслідок нападу, який стався 23 червня цього року, одна особа загинула, одна отримала тяжкі тілесні ушкодження, а ще двом, серед яких малолітня дитина, завдано легких тілесних ушкоджень”,- зазначили у прокуратурі.

Розслідуванням встановлено, що до скоєння вбивства причетні двоє неповнолітніх та повнолітній, який і втягнув підлітків у злочинну діяльність.

З’ясувалося також, що одним із цих підлітків особі ромської національності і завдано ножем тяжкі тілесні ушкодження.

Так, повнолітнього учасника звинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 7, п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині з хуліганських мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч.1 ст. 304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), одного із неповнолітніх – у вчиненні злочинів, передбачених п. 7, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння), ч. 4 ст. 296 КК України, а іншого – за п. 7, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 296 КК України.

Ще 7 особам інкримінують злочини за ч. 4 ст. 296 КК України.

Як зазначили у прокуратурі, повнолітній зловмисник та один неповнолітній з грудня минулого року і дотепер утримуються під вартою, усім іншим судом обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та особистого зобов’язання.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.

Читайте також: На Львівщині суддя на смерть збив пішохода

Як повідомлялось, у жовтні цього року прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за ч.4 ст.296 КК України стосовно 4 неповнолітніх учасників нападу на табір осіб ромської національності, судовий розгляд якого триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-