Поліція продовжує шукати “нарколога Зайцевої”

Поліція продовжує шукати “нарколога Зайцевої”

Укрінформ
Поліція продовжує розшук зниклого нарколога Олену Федірко, яка першою оглядала Олену Зайцеву - фігурантку справи про смертельне ДТП у Харкові в жовтні 2017 року.

Про це розповів на прес-конференції начальник ГУ Нацполіціі у Харківській області генерал поліції Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розшук лікаря-нарколога Олени Федірко триває", - зазначив Бех.

За його словами, буде зроблено все для того, щоб надати її стороні звинувачення.

У той же час, додав начальник Головного слідчого управління поліції області Сергій Чиж, для розшуку нарколога Федірко залучено кримінальну поліцію, проводяться і негласні слідчо-розшукові дії. При цьому експертам передано у достатній кількості зразки Зайцевої, необхідні для експертних досліджень, включаючи хімічні.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила на суді, що Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

7 серпня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвоката Дронова про встановлення місця знаходження свідка Олени Федірко.

11 вересня Федірко не з'явилася на засідання суду, і тоді стало відомо, що 6 вересня вона виїхала на окуповану територію Донбасу.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи про те, що лікаря-нарколога, яка першою обстежила Зайцеву на наявність опіатів, не знайдено.

19 грудня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП продовжив арешт як запобіжний захід для фігурантів справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову

20 грудня Київський райсуд Харкова долучив до справи дані нової автотехнічної експертизи швидкості руху авто Олени Зайцевої, яку було проведено у Дніпропетровському науково-дослідному інституті судових експертиз за заявою адвоката фігуранта справи Геннадія Дронова. За словами адвоката, середня швидкість руху авто Lexus - 106 км / год.

У розгляді справи у суді оголошено перерву до 8 січня 2019 року.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-