У справі про напад на Ширяєва поки що немає підозрюваних - поліція

У справі про напад на Ширяєва поки що немає підозрюваних - поліція

Укрінформ
Поліція продовжує розслідування за фактом нападу ввечері 18 листопада на звільненого з Харківського СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн екс-командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва.

Про це заявив на прес-конференції заступник начальника ГУ НП України в Харківській області - начальник слідчого управління Сергій Чиж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство триває, опитано свідків події та осіб, на яких як на учасників нападу і побиття вказав сам Ширяєв", - зазначив Чиж.

У той же час, за його словами, поки що підозри нікому не пред'явлено.

Читайте також: Поліція встановила особи тих, хто напав на екс-командира "Східного корпусу"

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада відділ комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області оприлюднив той факт, що поліція встановила особи нападників на звільненого під заставу Олега Ширяєва, але поки що нікого не затримали. У поліції не уточнили, чи є серед нападників активісти "Нацкорпусу".

18 листопада до поліції надійшла заява від 32-річного чоловіка (ред. - Олега Ширяєва) про те, що невідомі завдали йому тілесних ушкоджень біля спорткомплексу "Локомотив". Потерпілого із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та іншими ушкодженнями доправлено до Харківської міської лікарні швидкої допомоги.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

У той же час Ширяєв написав у мережі, що прийшов у "Локомотив" на чемпіонат України з боксу, до нього підійшли представники "Національного корпусу", почали погрожувати, затіяли бійку.

13 листопада екс-командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв, підозрюваний у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі в Занках Зміївського району Харківської області, вийшов із СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн.

За умовами слідства, Ширяєву заборонено залишати Харків без дозволу і спілкуватися з потерпілими у справі, і всіма, кого разом з ним узяли під варту.

Ширяєву інкримінують організацію масових заворушень у Краснокутську Харківської області в грудні 2015 року зі спробою захоплення будівлі райвідділу поліції, організацію 8 вересня 2018 року незаконного збору врожаю фермерського господарства "Благодатне" в Зміївському районі Харківської області та організацію 11 вересня 2018 року рейдерського захоплення приватного елеватора, що супроводжувалося стріляниною: постраждали семеро людей, включаючи співробітника Зміївського райвідділу поліції.

Під час засідань суду у справі Ширяєва активісти "Національного корпусу" скандували: "Ти не патріот, ти зрадник!", "Рейдери - бандити, мають сидіти!"

Сам Ширяєв спростував звинувачення в організації масових заворушень у Краснокутську і незаконного збирання врожаю господарства "Благодатне". Він також відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-