Громади Одещини реалізували 134 проекти за рахунок держсубвенції

Громади Одещини реалізували 134 проекти за рахунок держсубвенції

Децентралізація
Укрінформ
Упродовж 2018 року об’єднані територіальні громади Одеської області реалізували 134 інфраструктурні проекти, використавши надану державою субвенцію обсягом 95 мільйонів 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, пославшись на директора департаменту економічної політики й стратегічного планування ОДА Дмитра Радулова.

"25 об’єднаних територіальних громад отримали кошти інфраструктурної субвенції у повному обсязі, реалізували 134 проекти і провели розрахунки. Найбільше зроблено у Куяльницькій, Знам’янській, Коноплянській і Балтській громадах", - зазначив Радулов.

За його словами, бюджетні кошти були передусім спрямовані на закупівлю спеціалізованого транспорту, покращення дорожньо-транспортної інфраструктури, ремонти закладів освіти, вуличне освітлення, водопостачання та водовідведення.

Зокрема, Мологівська і Старокозацька сільські ради у межах спільного проекту придбали 12 одиниць спецтехніки для дорожніх і комунальних потреб – трактори, грейдери, навантажувачі, косарки, снігоочисні машини тощо. Великомихайлівська ОТГ кошти інфраструктурної субвенції (4,8 мільйона гривень) спрямувала на капітальний ремонт вулиць і доріг місцевого значення. Новокальчевська і Вилківська ОТГ придбали системи відеоспостереження для встановлення в населених пунктах.

Читайте також: Як створити ефективний ЦНАП - рекомендації від U-LEAD

Значний обсяг коштів спрямувала на капітальний ремонт мереж вуличного освітлення також Знам’янська ОТГ, а Куяльницька сільська громада - ще й на ремонт дорожнього покриття та об’єктів соціальної інфраструктури.

В ОДА уточнили, що протягом 2016-2017 року на розвиток інфраструктури ОТГ використано понад 113 мільйонів гривень шляхом реалізації 145 проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-