Труханов хоче створити в Раді

Труханов хоче створити в Раді "одеське лобі"

Укрінформ
Одеський міський голова зацікавлений сформувати "одеське лобі" у Верховній Раді України. Причому депутати від міської громади повинні об'єднатись не формально, а реально - заради того, "щоб голос Одеси був дієвим".

Таку заяву Геннадій Труханов оприлюднив 26 грудня на засіданні міськвиконкому, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Нам необхідно зробити в 2019 році рішучий крок у формуванні одеського лобі в парламенті. Щоб депутати, яких делегувала громада Одеси й Одеської області, об'єдналися не формально, а реально - заради того, щоб голос Одеси був дієвим", - зазначив міський голова.

Водночас Труханов зауважив, що з повагою ставиться "до кожного з депутатів як представників законодавчого органу, але залежно від особистих якостей".

Читайте також: У справі Труханова дочитали обвинувальний акт

"А я хочу, щоб вони були присутні на наших зборах, були в курсі того, що відбувається в Одесі, а не приїжджали сюди, маючи поверхневу інформацію, щоб потім поширювати в парламенті некоректну інформацію", - акцентував мер, ймовірно, натякаючи на спілкування з членами Тимчасової слідчої комісії ВР щодо розслідування вбивства Гандзюк та нападів на інших громадських активістів.

Труханов не уточнив, кого саме хотів би бачити у складі "одеського лобі", але поки що всіляко підтримують мера Одеси нардеп Дмитро Голубов та Олександр Пресман.

Мер Одеси також висловив невдоволення діями одеситів - учасників акції протесту "Не дамо украсти парк!", які вимагали 25 грудня від забудовника надати документи на будівництво півторагектарного кінологічного центру в зеленій зоні міста й знесли частину металевого паркану на території "Меморіалу героїчної оборони Одеси 411 берегової батареї".

За його словами, в Одесі є правоохоронні органи для забезпечення безпеки, однак громадським активістам дали важелі впливу на ситуацію в місті. І ця "група людей, яка палець об палець не вдарить, приходить і руйнує, ламає, трощить. Безпідставно, отримавши всі відповіді на поставлені питання".

Також Труханов відреагував на те, що його включили в розширений список осіб, які підпадають під санкції з боку РФ. "Мене мало це цікавить. Звичайно, неприємно, що стосовно мене якісь санкції... Але мене більше хвилює ставлення жителів міста, які мене обрали. Зовнішні відносини мене мало цікавлять - це їх (РФ - ред.) право", сказав мер Одеси.

Варто зазначити, що до сьогоднішнього засідання міськвиконкому була приурочена церемонія вручення лікарям місцевих центрів первинної медико-санітарної допомоги документів і ключів від 18 спецавтомобілів. На їх придбання було асигновано близько 6,5 мільйона гривень, в тому числі - 3,5 мільйона гривень з міського бюджету Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-